Varme vinterjakker barn vest agder

at de ikke skulle bli ødelagt. Anonymiserte intervjuer med våre informanter, som sammenhengende tekster. November presenterer vi resultatene av arbeidet, i form av en brakkebasert vandreutstilling og en ny publikasjon. Kraftstasjoner hadde stått i flere uker og brønner var bunnfryst. Er du berørt av fattigdom, prøver du å skjule det, ofte til og med for dine nærmeste. Samtidig så man også tydeligere at det fantes flere andre som var i en lignende situasjon. Februar 1940 forteller uansett om halsbrekkende opptrinn på isflakene: «Det var ingen sak å komme utover fra Sjøsanden, for flakene var så store at de bar godt. Oktober .

Varme vinterjakker barn vest agder - 11

Ofte trekker man seg enda mer tilbake, og derved settes det i gang en vond sirkel av ensomhet, skam og selvvalgt isolasjon. I kald blåst og barskt vintervær, eller bare rundt bålet, er dunets isolasjonsegenskaper høyt verdsatt. Tykk is på elver, fjorder og på sjøen var ikke uvanlig i Mandal gjennom 1900-tallet, men fortsatt står nok isvinteren 1940 igjen i byens hukommelse som den mest ekstreme, da man kunne ferdes langt på isen, da det ble både vann- og brenselmangel flere steder. . Fotografier fra isvinteren 1940 har dokumentert at isen ble flittig brukt, både som ishockeybane, skøytebane, for sparkstøting og for gående. I grunn og bunn handler fattigdom om at man av økonomiske grunner ikke kan delta i det sosiale felleskapet. 12, i Tresse ved festningen.

Varme vinterjakker barn vest agder - Vest-Agder-museet

Disse historier vil du nå kunne høre i utstillingen, som hørespill. Lindesnes avis fortalte også om at man kunne gå på isen mellom Landøy og Udøy, og at selv de gamle på øyene ikke kunne huske at isen noen gang hadde vært så sterk. Digital fortelling om utviklingen av fattigvesenet på Agder. På en niendeplass ligger 2010 med gjennomsnittlig vintertemperatur på 6,6 minusgrader. Avisene skrev om at isen lå tykk utenfor Agder, side om side med saker om krigen i Europa og britenes bording av det tyske fartøyet «Altmark» i Jøssingfjorden. Statistikken viser at det var kaldest i 1966, det var også kalde år både på 70-, 80- og 2000-tallet. Gode dunjakker er en kostbar investering. Utsiktene var heller ikke gode: «Værmeldingene lyder stadig gjentagende til det irriterende: Fortsatt kaldt». Føre-tilhøva hev vore reint framifrå. Femten mennesker har henvendt seg til oss etter et opprop i avisa og på sosiale medier og har fortalt sterke historier om hvordan det er ikke å kunne jobbe på grunn av sykdom sextips for henne jenter i bikini og, tilsvarende, hvordan det er å mangle både penger og et sosialt nettverk. Sannsynligvis kjøper du kun én modell, derfor bør du også kunne bruke den varme jakka i urbane omgivelser. Spensten avgjør hvor godt dun isolerer. Jakka vil samle opp svette som ikke klarer å forflytte seg ut gjennom skallmembranen. En jakke med 800 fillpower vil ha betydelig mindre dun på grunn av at kvaliteten er høyere. Det eldste årstallet på denne lista ligger på en tiendeplass, og det er vinteren 1940, med gjennomsnittlig vintertemperatur på 6,4 minusgrader. Det kan virke som om den største forskjellen ved å være fattig før og nå ligger i en økt følelse av å være alene om det. På Skjernøya var det nærmest uframkommelig rundt øya da isen hadde blitt malt opp til ei tykk sørpe på 1-2 meters dybde. Når folk flest tilsynelatende synes å ha mer enn nok penger, blir det stadig mer tabu- og skambelagt å være «en av de få» som ikke har det. Med lavere dunkvalitet kan du altså kompensere med mer dun i jakka for å øke isolasjonsevnen.

0 tanker om “Varme vinterjakker barn vest agder

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *