Sex ingen menstruasjon uteblir

sex ingen menstruasjon uteblir

Graviditet f dsel: Mensen uteblir Derfor fr du ikke mensen -. Uteblitt menstruasjon - Klara Klok Hvorfor uteblir mensen allikevel? Hvor lenge har mensen din uteblitt uten at det var p grunn. Jeg har heller ikke hatt noe problem med bli. Uteblitt menstruasjonHva kan for rsa Ntnu reise: Mensen uteblir Uteblitt menstruasjon, skrevet av Professor i gynekologi, Britt-Ingerd Nesheim / Sist oppdatert. Oktober 2009 Hva kan for rsake at menstruasjonen uteblir? Anbefalte aksjefond: Mensen uteblir!

Graviditet f dsel: Sex ingen menstruasjon uteblir

Romundstad forklarer at det kan være helt naturlige årsaker til at mensen uteblir. Mens andre har lengre, gynekolog og postdoktor ved Institutt for samfunnsmedisin. I de fleste tilfeller er små blødninger ufarlige. Østrogen hemmer beinnedbrytningen, og østrogentap øker nedbrytningen av skjelettet, forklarer hun. Hun jobber også ved Spiren Fertilitetsklinikk, hvor hun daglig gir råd til kvinner som ikke blir gravide. sex ingen menstruasjon uteblir Er naturligvis at du er gravid. Dersom mensen blir borte over at halvt år eller er uregelmessig over en lengre periode. 6 anledningar till att mensen uteblir som inte beror på graviditet.18 kan göra att mensen försvinner, men det har inte bara med BMI att gönlige årsaker til at mensen uteblir kan være vekttap, overdrevet trening eller stress. Så sykehistorien er et sentralt element i utredningen av uteblitt menstruasjon. Det som er viktig å utelukke er at det ikke skyldes celleforandringer. Dersom du bruker hormonbasert prevensjonsmiddel er det viktig å sjekke om dette blir brukt på riktig måte. Uregelmessig mens kan variere i intervaller fra 5 uker til opptil 6 måneder, opplyser Lommelegens svarlege.

Sex ingen menstruasjon uteblir - Vektoppgang, menstruasjon og

Eksperten: Gynekolog Mette Løkeland foto: Ingrid Aasen Wærness, Studio 1 fotografene Foto: Ingrid Aasen Wærness, Studio 1 fotografene. Vanlige årsaker til at mensen uteblir kan være vekttap, overdrevet trening eller stress. Dette skjer mensen uteblir ved en spontanabort, dersom det er en tykk slimhinne inne i livmoren som ikke blir blødd. Legen vil vurdere hvilke prøver som skal tas og foreslå tiltak og behandling avhengig av hva årsaken. Hva man kan gjøre selv avhenger av hva utløsende årsak. At forsinket menstruasjon vanligvis har en naturlig forklaring, og at det som regel ikke er farlig. Etter overgangsalderen skal man alltid oppsøke lege, råder Løkeland. Mammor som jobbar är nästan dubbelt så stressade. Det at prevensjonsmidlet ditt fjerner mensen blir imidlertid ikke sett på som noe unormalt eller et problem. Ja, nellys en vanlig og opplagt årsak, som igjen forårsaker uregelmessige blødninger. Tyreoidaforstyrrelser, vis mer, dette skjer imidlertid hyppigere når kvinnen nærmer seg overgangsalder. Det er noen medikamenter som brukes ved blant annet psykiske lidelser som kan gi opphør av mensen. Hvis du opplever små blødninger fra skjeden, men ikke har mensen, kan det skyldes: Celleforandringer på livmorhalsen. Dette kan man få i form av p-piller, sier han. Ifølge Ole-Erik Iversen, som er gynekolog og professor i medisin ved Universitetet i Bergen, finnes det en rekke vanlige og mindre vanlige grunner til at dette skjer. Er det manglende eller forstyrrelse av eggløsningen kan blødningen bli forsinket. Anbefales det at man oppsøker lege for å linn finne ut hva som er årsaken. Blødning fra sylinderepitelet triana iglesia nude debby ryan naken er ufarlig og sjansen for at dette kan skje øker ved en graviditet. Alderen hos kvinnen er viktig i denne vurderingen. For kvinner som ønsker å bli gravide og opplever uregelmessige sykluser, kan det være aktuelt å gi hormoner for å fremskynde mensblødning og eggløsning, opplyser gynekologen. Tidlig overgangsalder, sykdommer i en kjertel i hjernen (sjelden). Dersom den ikke kommer over tid ville jeg likevel oppsøkt lege, avslutter hun. Liv Bente Romundstad er Lommelegens svarlege. Hos de fleste kvinner er mensen nokså regelmessig, og kommer med cirka 25 til 32 dagers mellomrom - med noe variasjon fra gang til gang. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig. Dette kan være problemer med stoffskifte, diabetes eller nyresykdommer. Hyperprolaktinemi eller prematur menopause, vis mer, grunner til at mensen forsvinner Årsakene til at menstruasjonen forsvinner eller blir uregelmessig kan være mange. Er det graviditet skjer det mange endringer i kroppen knyttet til dette.

0 tanker om “Sex ingen menstruasjon uteblir

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *